Johnny Depp kimdir

Johnny Depp kimdir

Johnny Depp, 9 Haziran 1963’te Owensboro, Kentucky’de doğdu. Florida’da büyüdü ve 15 yaşında bir rock müzisyeni olmak umuduyla okulu bıraktı. The Kids adlı rock grubunda müzik yapmaya başladı ve grubun davulcusunun kız kardeşi Lori Anne Allison ile 20 Aralık,1983’te evlendi.

Los Angeles, California’da eşinin yardımıyla Nicolas Cage ile tanıştı ve ilk filmi A Nightmare On Elm Street’de 1984 yılında oynama şansı buldu. 1985 yılında ise Lori Anne Allison’dan boşandı.

Şuan Fransız şarkıcı-oyuncu Vanessa Paradis ile birlikte yaşamaktadır, Lîlly-Rose Melody ve Jack adlarında iki çocuğa sahiptirler.

Johnny Depp’in kariyeri için en büyük devrim şüphesiz ki Tim Burton dokunuşudur. Oyuncunun kariyerine altın harflerle yazılmış birçok filmde ünlü yönetmen Tim Burton’un imzası vardır. Burton-Depp ikilisi Amerikan sinema tarihine şimdiden geçmiş, ne yönetmen oyuncudan ne de oyuncu yönetmenden vazgeçebilmiştir.

Ancak oyuncunun bugüne kadar ki doruk noktası Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti filminde olmuş ve bu film sayesinde 2004 yılında Akademi Ödülleri’nde En iyi Erkek Oyuncu ödülüne aday olmuştur.

The Doors grubu için çekilen ‘When You’re Strange: A Film About The Doors’ adlı filmin soundtrack’inde imzası olup, seslendirmesi Johnny Deep tarafından Yapıldı.

Filmografi

2006 Karayip Korsanları :Ölü AdamınSandığı, The Rum Diary
2005 Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Tim Burton’dan Ölü Gelin
2004 Düşler Ülkesi, Gizli Pencere
2003 Bir Zamanlar Meksika’da, Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti
2002 Lost in La Mancha
2001 Beyaz Şeytan, Cehennemden Gelen
2000 Çikolata, Erkeğin Gözyaşları, Karanlıktan Önce
1999 9. Kapı, The Astronaut’s Wife, Hayalet Süvari
1998 Vegas’ta Korku ve Nefret
1997 The Brave, Köstebek
1995 Dead Man, Don Juan DeMarco, Nick of the Time

1994 Ed Wood
1993 Amerikan Rüyası, Benny & Joon, What’s Eating Gilbert Grape
1990 Cry-Baby, Edward Makaseller
1986 Müfreze
1985 Private Resort
1984 Elm Sokağı Kabusu